Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Wednesday, October 3, 2007

Twente: Martin Vermeer vertelt

Vandaag was dan het grote moment daar… de eerste meters op Australisch asfalt. Super spannend. De Twente One zal nog op een aantal punten iets wijzigen ten opzichte van vandaag. De constructie is er echter helemaal klaar voor en dat hebben we vandaag dan ook getest. Een belangrijke vernieuwing ten opzichte van de vorige testen was de compleet nieuwe vleugel. Deze blijkt op alle punten veel beter dan de testvleugel. Hij was zelfs zo stijf, dat er bij grote hobbels totaal geen doorbuiging te zien was. Echt een groot verschil met de vorige vleugel!

Aangezien we pas laat in de middag aankwamen op de testlocatie, hebben we doorgereden tot zonsondergang. Dat levert natuurlijk mooie plaatjes op. Op de brug hebben we even genoten van de mooie zonsondergang. Bij schemering moet er ook altijd opgepast worden voor kamikaze-acties van kangaroos en ander rondhuppend of kruipend gesnuister. Dus even iets rustiger aan. Na deze korte stop hebben we nog even doorgereden. Toch mooi om onze bolide met brandende koplampen en achterlichten door de schemering te zien rijden. Is dit de toekomst?

Even stilstaan op de brug – het was zo rustig dat we gerust op 2 banen stil konden staan

Één van de bijzondere insecten die je

in Nederland niet snel zult zien

Uiteraard willen we dat de Twente One als een van de eerste over de streep zal komen. Hiervoor is uiteraard een goede en betrouwbare auto nodig. Maar een ander belangrijk punt is goed energiegebruik en het in de gaten houden van alles wat er in de Twente One gebeurd. Denk aan temperaturen van de zonnecellen onder de lenzen, hoe ver we het paneel moeten kantelen, etc. Wat natuurlijk ook heel belangrijker is, is dat tijdens de race het maximale eruit gehaald wordt. Daarvoor zijn we vandaag ook bezig geweest met het inrichten van de DMU-wagen. Dit is de auto die direct achter de zonneauto rijdt en het zenuwcentrum van de race vormt. Een goede werkplek is dan natuurlijk erg belangrijk. (Uiteraard kun je je afvragen of het helemaal volgens de Nederlandse ARBO norm is ;-)). Samen met Eric hebben we inkopen gedaan bij de Bunnings (wat mij betreft eerder Beunings, gezien het betere beunwerk wat wij vooral gaan doen voor de DMU-wagen).

DMU-wagen

Instralingsmeter op DMU-wagen

Tot slot ben ik nog op het dak geklommen van ons scouting gebouw om daar een meter neer te zetten, die het vermogen van de zon meet. Op die manier kan ik een beter beeld krijgen, hoeveel vermogen we tijdens de race kunnen verwachten.

Instralingsmeter op het dak