Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Thursday, October 4, 2007

Twente: Joey Dijkgraaf vertelt

Gaan met die auto! De laatste paar dagen is het team echt letterlijk nachtenlang doorgegaan om de auto klaar te maken voor het testen op de openbare weg. Dat ging niet helemaal soepel en het duurde allemaal langer dan verwacht. Maar vandaag was het zover! Ik heb zelf niet gewerkt aan de auto, omdat ik in het mediateam zit om alles te filmen. Toch zag het er zo gaaf uit om die auto eindelijk op de weg te zien. Het was vlak voor zonsondergang toen hij voor het eerst over het asfalt gleed over de Channel Island road. Voor de camera’s is dit een ideale situatie, omdat je met zonsondergang heel mooi licht hebt. Wel jammer dat we na 20 minuten al moesten stoppen, omdat het te donker was om verder te rijden, maar morgen is er weer een dag!

Omdat ik samen met drie studiegenoten het Solar Team dagelijks film, ziet een dag er voor ons iets anders uit dan voor de teamleden. Vandaag zijn we bezig geweest met het nieuwe Solar Report waarin we een dag van het Solar Team Twente laten zien. Die dag begon vanmorgen om 7 uur. Toen ik opstond zag ik dat er 5 mensen niet in hun bed lagen. Nadat ik een bak cornflakes naar binnen gewerkt had kwamen er 5 kerels vrolijk binnenwandelen en regelrecht naar de koelkast lopen voor een koud biertje. Ze hadden de hele nacht doorgewerkt om het zonnepaneel klaar te maken. Wat een helden! Een kwartier later maakte ik een paar andere teamleden wakker om verder te gaan aan de auto. Omdat nog niet alles klaar was aan de auto was het nog onduidelijk of we de weg op zouden kunnen. Als je een leuk filmpje wil maken is het natuurlijk wel leuker als dat wel gebeurd, dus dat was zelfs voor ons spannend. We hebben het meeste wel gefilmd voor vandaag dus morgen zijn we de hele dag druk met de montage die morgenavond online moet staan. En ja, hoe dat er precies uit zal zien moeten jullie morgen maar bekijken...