Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Wednesday, October 24, 2007

Umicore: Op weg naar Adelaide!

De rustdag gisteren deed deugd. Niet alleen een goede douche, maar ook de tijd die we aan de wagen konden spenderen was zeer welkom. De Umicar Infinity ziet af onder de Australische omstandigheden van stof en steen.Deze ochtend om 9u22 vertrok de Umicar Infinity met 1u22 achterstand op de Nuna4 en 22 minuten voorsprong op Aurora. We hadden vandaag één doel: achterstand goedmaken en de tweede plaats verzekeren. Het weer was goed, al was er een zeer sterke front- en zijwind. Gelukkig is de wagen zeer goed in dit soort wind. De Umicar Infinity deed het zeer goed vandaag. Tegen een zeer hoge snelheid reden we naar de mediastop in Cadney Homestead. Helaas hadden we een lekke band en wat technische problemen door de enorm zware omstandigheden, maar ondanks twee langere stops naast de weg kwamen we goed aan op de mediastop. Bij de mediastop bleek dat Nuna4 nog 9 minuten uitgelopen was op onze wagen.Door het naast de weg staan bij de probleempjes waren de batterijen echter goed vol en hebben we het stuk na de mediastop op vol gas kunnen rijden. Daardoor blijkt aan het einde van de dag dat we wat tijd hebben goedgemaakt ten opzichte van de Nederlanders. We vermoeden dat de achterstand geslonken is tot 60 minuten. Ook onze voorsprong op Aurora is behoorlijk gegroeid, tot meer dan 30 minuten.Vanavond overnachten we in niemandsland. Nergens is er beschutting, nergens zijn er planten. De zonsondergang was prachtig en de sterrenhemel is enorm!De Umicar Infinity is er klaar voor om aan de laatste rechte lijn naar Adelaide te beginnen. We zullen er alles aan doen om het de concurrentie zo hard mogelijk te maken!