Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Saturday, October 27, 2007

Umicore: De tweede plaats is binnen! (26 oktober 2007)

Vanochtend stonden we voor de laatste keer vroeg op om het zonnepaneel naar de zon te kantelen. We wilden zoveel mogelijk energie in de batterijen steken om de laatste 120km naar Adelaide zo vlot mogelijk te kunnen afleggen. Na een goeie laadbeurt vertrokken we om 8u.

We moesten onze tweede plaats verdedigen en onze voorsprong op Aurora behouden. Daarnaast hadden we ons echter ook het doel gesteld om de “tweede etappe” te winnen. De eerste helft van de race - van Darwin tot Alice Springs - werd het snelst afgelegd door het team uit Delft. Tijdens dat deel hadden wij anderhalf uur verloren door technische problemen. Om het tweede deel - van Alice Springs tot Adelaide - het snelst af te leggen, moesten we vandaag de finish halen om ten laatste 9u15.

Het achterhouden van Aurora bleek geen probleem. Tegen 95 km/u reed de Umicar Infinity vlot naar Adelaide. Het werd heel nipt, maar we haalden de finish om exact 9u13! We mogen dus zeggen dat we de tweede etappe op onze naam geschreven hebben.

Na deze officiƫle tijds-finish mocht de wagen het stadscentrum van Adelaide binnenrijden. De volgwagens werden aan de kant gezet en op Victoria Square reed de wagen over de media-finish. Met veel champagne en een duik in de bekende fontein werd de tweede plaats van de verrassende Belgen gevierd.

Nu wordt de wagen tentoongesteld op Victoria Square en komen er steeds meer teams aan. We staan alvast paraat om iedereen te verwelkomen in Adelaide. De sfeer is geweldig!