Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Thursday, October 4, 2007

Twente: Sjoerd van Steinvoren vertelt

Gefeliciteerd oma!

Vandaag is het 4 oktober, dierendag, maar ook de verjaardag van mijn oma. Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag! Een gezellige dag toegewenst vanuit Australiƫ en nog vele jaren! En de groeten aan de rest van de familie. Hieronder nog even een tweetal fotootjes van mijzelf! De eerste is genomen naast de vleugel en op de tweede sta ik achter de draaibank.

De weblog die ik schrijf was eigenlijk bedoeld voor 1 oktober, maar ik heb nog geen tijd gevonden om een leuk stukje te schrijven de afgelopen dagen. Zo rustig als het was ten tijde van het schrijven van de vorige weblog, ergens vroeger, voordat de transportbox arriveerde, zo druk is het nu! De tests en de voorbereidingen voor de tests zijn in volle gang en de auto is bijna in race-status. De afgelopen dagen hebben we weer ouderwets hard gewerkt en binnen 4 dagen 2 keer de zon zien opkomen om vervolgens weer 2, 3 of als je geluk hebt 4 uurtjes te slapen.

Gisteren was weer zo’n avond! De lenzen op de auto moesten en zouden vannacht op de auto gaan. Een heel gepriegel uiteindelijk, vooral als je bedenkt dat je met de lenzen tussen een vermogen aan cellen moet plaatsen. Samen met wat andere kneiters hebben we dit varkentje gewassen. Achteraf bleek het lieve varkentje een vies vet dik zwijn! Wat een klus! Hiernaast Harm en Niels die ook meehielpen met het plaatsen van de lenzen. Voor wat betreft werkuren leer je redelijk flexibel te worden. Op elk momentje van de dag dat je rust kan pakken doe je dat. Gisteren na het avondeten ook even lekker liggen slapen en om twaalf uur ’s nachts weer aan de slag gegaan. Vervolgens stopte onze werkdag ergens tijdens zonsopgang, kwart voor 7!

Ook hebben we eindelijk een keer alle beschermfolies van de cellen af gehad en de vleugel in al haar schoonheid kunnen bewonderen. En dan was er afgelopen week het verhaal van de kikkers. Als je ’s avonds een beetje fatsoenlijk om je heen kijkt en een beetje goed oplet kom je hier her en der van die groene rakkers tegen. Zo ook van de week! Stefan en ik waren laat terug van het werk kwamen op weg naar de scouting een overstekende kikker tegen.

Uitgestapt, opgepakt en bij Harm in bed gelegd. Op de foto’s is het resultaat te zien. Ook in de werkplaats kom je zo af en toe zo’n beest tegen, in de zonneauto (zie foto), in de wc of in een paal van het hek, wat aan de werkplaats grenst. Kun je je voorstellen dat je voor je lol, in een paal gaat zitten die amper groter is dan je zelf bent en vervolgens elke avond weer opgeschrikt wordt door een groep te ijverige studenten, die denken iets van een auto op zonne-energie te bouwen. Mmm, ik kies dan toch voor mijn eigen luchtkussen. Gelukkig heb ik net als die kikker in de paal ook een leuk vooruitzicht, 5 nachten in de dessert op een matje van 1cm dik om vervolgens in een broeikas kilometers rechtdoor te rijden. Toch leuk dat Solar Team!