Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Monday, October 22, 2007

Twente: World Solar Challenge racedag 2

Op moment van schrijven is het half 7, een klein half uurtje geleden hebben we dus de zonnewagen aan de kant gezet omdat de dag voor vandaag er weer op zat. Dit keer zitten we niet net als gisteren midden in de Australische natuur.

Campen in Australische Outback

We zijn beland op een camping! Het bleek precies goed uit te komen met onze racestrategie, dus waarom zouden we niet voor een beetje luxe kiezen. Het zal vanavond immers nog hard werken worden en dan is het wel zo fijn als je daarna nog even kan douchen of een duik kan nemen in een zwembad! De camping ligt naast een roadhouse, een typisch Australisch fenomeen. De wegen zijn hier zo uitgestrekt en verlaten, maar ook toeristen en de chauffeurs van de road trains moeten ergens eten en overnachten. In de middle of nowhere zit hier dus een bar, restaurant, supermarktje én een camping met zwembad. Nu is dit roadhouse nog niet eens zomaar een roadhouse, integendeel! We zijn beland in de ‘Official UFO capital of Australia’. Er staan hier overal aliens! Gelukkig zijn deze van steen, maar er schijnen hier ooit echte aliens te zijn gezien… Mochten we er vannacht nog een paar zijn, dan is er morgen uiteraard een uitgebreid foto- en videoverslag op onze site te bezichtigen.

Maar goed, de race is waar het om gaat. Vanochtend om 8.00u vetrokken richting eerste mediastop. Het was nog maar een kilometer of 50 rijden, dus dat was een kort ritje voor coureur Mark. Daarna nam Elkin het stuur over van Mark om de volgende etappe af te leggen.

Het gaat goed met Elkin

De Stuart Highway voerde ons door ongeveer 300 kilometer verlaten landschap richting Tennant Creek. Onderweg naar deze volgende stop een aantal problemen gehad met het elektronische systeem. Best balen , want stoppen kost veel energie en dus tijd.

Ingehaald door het southern aurora team uit de andere klasse

Gelukkig blijkt ons concept wel goed te werken, maar voornamelijk het lenzensysteem nog niet betrouwbaar genoeg. Het werkt niet altijd zoals we willen, dus vanavond gaat er weer hard gewerkt worden. Ondanks deze problemen hebben we onze zesde positie in het klassement weten te behouden. We hebben vandaag ook bewust wat rustiger aan gedaan, omdat er morgen veel bewolking verwacht wordt. Door vandaag energie te sparen en de accu op te laden, hopen we morgen dus weinig last te hebben van de bewolking.

Sleutelen tijdens controlestop

We gaan de stop richting Alice Springs tegemoet. Dit is geen gewone mediastop, maar een rustdag. Ongeacht het tijdstip dat we daar morgen aan zullen komen, vertrekken we pas woensdag weer verder richting zuiden. In de tussentijd dat we stilstaan in Alice Springs kunnen we wel onze accu opladen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat we met een lege accu Alice Springs bereiken. Dan hebben we optimaal gebruik gemaakt van onze binnen gekomen energie! Dat is het leuke aan rijden op zonne-energie. Je moet vooruit kijken en slim nadenken om er zo goed mogelijk gebruik van te kunnen maken .

Na aankomst op de camping heeft Timo een radio-interview gehad met het NOS journaal, samen met de teamleider van Delft. Onderweg krijgen we weinig mee van wat de andere teams meemaken en doen, we zien enkel hun tijden bij mediastops als zij deze al gepasseerd zijn. We waren dus erg benieuwd wat er gaande was bij Delft. Zij hebben vandaag aan het einde van de middag nipt de Belgen ingehaald en liggen nu op een eerste positie.

Onze internetprovider