Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Tuesday, October 23, 2007

Umicore: Tussenstop in Alice Springs

Deze ochtend vertrok het team met amper 70km voor de boeg tot Alice Springs. Helaas hadden we weer pech met het weer en haalden we amper vermogen binnen van de zon. Daardoor moesten we op een rustig tempo doorrijden tot de stop. De Nederlanders moesten maar een korte afstand afleggen op het laatste dalende stuk naar Alice Springs en ondervonden dus niet veel last van de wolken.Bij aankomst in Alice Springs bleek de achterstand op Delft door de moeilijke weersomstandigheden gestegen te zijn tot 82 minuten. We hebben wel het Aurora-team achter ons gelaten en een klein half uur achter ons gelaten. Ook het Taiwanese team uit de adventure class stond aan de kant met problemen door het weer en konden we gemakkelijk voorbijgaan.In Alice Springs moeten we wachten tot morgenochtend voor de race weer van start gaat. We zijn druk bezig met het proper maken van de wagen, het aanpassen van de stuurinrichting,... De zon komt er stilaan door en laat ons toe het batterijpakket vol te laden.

Woensdagochtend vertrekken we met volle batterijen voor de tweede helft van de race. We zullen er alles aan doen om onze tweede plaats te verzekeren en onze achterstand op Delft indien mogelijk te verkleinen.