Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Monday, October 15, 2007

Umicore: 1 week voor de start

Het is maandag 15 oktober. Over zes dagen begint de race. We zijn de laatste dagen zeer druk bezig geweest om alles zo goed mogelijk voor te bereiden.

De voorbije dagen hebben we behoorlijk wat kilometers gemaakt met de Umicar Infinity. Hiervoor gebruiken we voornamelijk de Arnhem Highway. Daarnaast gebeuren er ook vaak kleinere testen op het race-circuit van Hidden Valley, waar onze garagebox is.

Er zijn steeds meer teams die aankomen in Hidden Valley. Hier kan je alvast enkele foto's zien van enkele "concurrenten".Op vrijdag en zaterdag hebben we een race-simulatie gedaan. We stonden reeds zeer vroeg 's ochtends klaar om alle wagens in gereedheid te brengen voor deze simulatie.Wanneer de caravaan klaar was werd de wagen naar de Arnhem Highway gebracht en kon de race-simulatie beginnen. De Arnhem Highway loopt dwars door het prachtige "Kakadu National Park". In dit gebied kan je met GSM alvast niet veel bereik verwachten. Niels en Pieter hebben dan maar zelf een GSM-mast opgezet om te kunnen bellen... met succes!De wagen werd van de trailer gehaald en volledig raceklaar gemaakt. De naden werden afgeplakt met speciale tape en de "race" kon beginnen.Tijdens het testen was er een team dat zich bezig hield met het opstellen van een kamp- en werkplaats. We willen op alles voorbereid zijn en daarom moet alles op voorhand geoefend worden. Op een mooie open plek werden de tentjes opgezet......tot plots de wagen van het Nederlandse team uit Delft dezelfde open plek kwam opgedraaid.

Even later kwam ook de Umicar Infinity aan na een zeer mooie testrun. Dit was een mooie gelegenheid om eens te verbroederen met het team dat de laatste 3 edities van de World Solar Challenge gewonnen heeft.De volgende dag werd er weer zeer vroeg opgestaan om veel testtijd te hebben. Tijdens deze dag werden een aantal procedures voor tijdens de race getest. Hier alvast een beeld van onze "mediastop".

We kunnen na deze twee dagen "race-simulatie" tevreden zijn. De komende week zullen we heel hard werken om nog de laatste voorbereidingen te treffen voor de wedstrijd.Op donderdag of vrijdag moet de wagen naar de race-keuring - een veel uitgebreidere keuring dan de eerder doorstane "wegkeuring". Hier zal men immers controleren of de wagen voldoet aan alle reglementen en veiligheidsvereisten. Zaterdag zal de wagen zijn kwalificatierit moeten rijden om te bepalen op de hoeveelste plaats we zondag zullen mogen vertrekken...

De spanning stijgt!