Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Sunday, October 7, 2007

Twente: Coen Wit vertelt

Zoals uit een aantal andere weblogs al duidelijk werd zijn onze werktijden op het moment erg ruim. Het is voor mij dan ook moeilijk te bepalen op welk tijdstip deze blog moet beginnen en wat ik precies gedaan heb op zeven oktober. Eén van de dingen die ik me wel duidelijk herinner is dat ik eindelijk de tijd heb genomen me te scheren. Aangezien ik dat al drie weken niet had gedaan, had er zich een flinke baard ontwikkeld. Tandenpoetsen gebeurt hier meestal in de keuken. Omdat er in de scouting hal maar één spiegel zit, bij het toilet, heb ik m’n eigen baard vrij weinig hoeven aanschouwen. Bij m’n teamgenoten kreeg ik na een tijdje echter de bijnaam Bokito. Gisteren werd me duidelijk waar dat nou precies door kwam, een dichte zwarte baard had zich op mijn gezicht genesteld. Het besluit hem weer te verwijderen was echter al gevallen: het begon te warm te worden en het ding begon me ook te irriteren.

De tondeuse die eerder gebruikt was om zo’n beetje het hele technisch team te millimeteren werd ter hand genomen en het verbaasde me behoorlijk dat er meer haar van m’n kin kwam dan normaal bij het millimeteren van m’n hoofd. Zo’n tondeuse en zo’n baard bieden natuurlijk een optimale gelegenheid tot het belachelijk maken van je eigen looks. Daarom heb ik dan ook ringbaardjes een snor en nog meer foute creaties op m’n gezicht geschoren. Zie verder het fotoverslag.

Naast dit jolige uurtje bestond m’n dag uit het verder afronden van de koeling in de fresnelbakken. Hier is sinds het begin van het project al door verschillende mensen aan gerekend en getest (oa. Yuk Man Lau en Rob Reilink). Hier in Australië hebben we hun laatste concept getest en aangepast tot wat het nu is. Koeling zowel onder- als bovenlangs met twee verschillende soorten ventilatoren. Het ombouwen van deze testinstallatie tot een robuuste koeling die ook tijdens raceomstandigheden blijft werken heeft mijn week bepaald, op dit moment is het bijna zover dat de lenspanelen er weer op gaan en de koeling mee wordt genomen in de eerste duurtest. Hieronder een foto één van de ventilatoren, let met name op de hoeveelheid montageruimte die nog over is!