Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Sunday, October 7, 2007

Umicore: Zeer geslaagde testen op de Arnhem Highway

Vandaag hebben we de wagen getest in race-omstandigheden. Na de vele voorbereidende tests was dit eigenlijk de dag van de waarheid. We gingen zien hoeveel vermogen we daadwerkelijk binnenkregen tijdens het rijden, hoe snel we kunnen gaan, hoe de wagen reageert op zijwind, road-trains,...

Het begon allemaal deze ochtend met het inladen van de wagen in de werkplaats.Vervolgens ging de caravaan naar de Arnhem Highway, zo'n 30km verderop.


Daar aangekomen werd de wagen volledig geprepareerd zoals hij tijdens de race zal zijn. Wim maakte zich klaar en de rit kon beginnen.Eerst wel nog even een road train laten passeren......om er dan voluit voor te gaan!

Tijdens het testen heeft de wagen zelfs ons verbaasd! We hebben de hele dag zeer hard gereden. We hebben getest wat het verbruik van de wagen is bij snelheden van 100km/u en 110 km/u.
's avonds waren we allemaal zeer tevreden na een probleemloze rit van meer dan 400km. Dit was niet de langste rit die de Umicar Infinity ooit gemaakt heeft, maar wel de eerste echte simulatie van de race. De wagen kan goed om met zijwind en road-trains, is zeer betrouwbaar en gaat ongelofelijk hard terwijl hij zeer weinig verbruikt.

Na het testen was het tijd om de wagen terug op de trailer te plaatsen en naar onze garagebox te rijden.

De garagebox waar we al bijna 3 weken aan de slag zijn is eigenlijk een dubbele pitbox op het circuit van Hidden Valley - het circuit waar de kwalificatieritten voor de race zullen plaatsvinden. Meteen na onze aankomst hier zijn we met de eigenaar van het circuit gaan praten en omdat we "zo'n sympathieke mannen zijn" was het geen enkel probleem om reeds vanaf 20 september over 2 pitboxen en een volledig testcircuit te beschikken. Uiteraard na goedkeuring van de WSC zelf. Hier zijn alvast enkele foto's.


Wanneer we terug aan onze box kwamen vanavond zagen we dat er een tweede team was aangekomen. Het team van Stanford (USA) dat zal deelnemen in de andere klasse -de adventure class- stond voor de poort. Aangezien er niemand van het circuit aanwezig was en ze hun wagen nergens konden stockeren hebben we hen aangeboden om hun wagen voor een nachtje in onze tweede box te plaatsen.De mannen van Stanford hebben wel zeer originele Team-shirts.