Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Tuesday, October 9, 2007

Twente: Gijs de Groote vertelt

Nog twee weken voor de race begint, de tijd is echt super snel gegaan. Het team is nog heel hard aan het werk om alles op tijd af te krijgen en ook wij van het media team moeten nog veel doen. Omdat we meerdere programma’s maken tijdens de race, hebben we nog heel veel dingen voor te bereiden. BNN komt aanstaande zondag en zal ons vanaf dan helpen, maar daarnaast hebben we ook nog genoeg te doen voor de documentaire.

Vandaag hebben we een nieuw cameraatje gekocht om in de auto te monteren voor shots tijdens de race. Of we daadwerkelijk tijdens de race de camera mogen gebruiken is nog afhankelijk van een aantal dingen. We mogen natuurlijk geen stroom verbruiken omdat ze alle stroom willen gebruiken om vooruit te komen en daardoor te winnen. Het is wel mogelijk om er een accu aan te zetten, maar dat mag alleen als hij ook zo in de winkel gekocht is.

camera + receiver

We hebben de camera heel kort even getest om de kwaliteit te bekijken en om te zien of het veel werk is om beelden in te laden. Het gaat allemaal heel makkelijk dus dat is geen probleem, alleen de afstelling van de camera is nog niet zo goed. We kregen nu een beetje een 70’s look met af en toe een rode gloed, dus waarschijnlijk word het een beetje een hippie race.

Technische rekels als we daar zijn, hebben we gister toch het ‘heft’ in eigen handen genomen en zijn aan het solderen geslagen. We mochten niemand van het team inschakelen, aangezien die het zo druk hebben, dus moesten we het maar weer zelf oplossen. De volts en ampères vlogen ons om de oren en na zware wiskundige berekeningen en analyses, bleek één draadje doorknippen en op een batterij houden toch genoeg te zijn. Toch bracht onze zojuist behaalde overwinning ons in een dergelijke staat van euforie (we kunnen nu daadwerkelijk tijdens de race beelden uit de cockpit ontvangen) dat we er een paar biertjes op dronken en vervolgens lekker konden gaan slapen, in tegenstelling tot de jongens in de werkplaats, die zullen nog wel een tijdje bezig zijn. Wat hebben wij toch een fijne baan! Maar ze zullen ons nog wel krijgen, tijdens de race zullen hectiek en stress bij ons hoogtij vieren.