Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Tuesday, October 9, 2007

Umicore: Solar Team in volle voorbereiding

Vandaag zijn Anneleen en Brecht op het vliegtuig gestapt richting Adelaide. Zij gaan het hele traject van de race -iets meer dan 3000km- op voorhand verkennen. Ze zullen zeer veel foto's en aantekeningen maken van alles wat ze onderweg tegenkomen. We verwachten hun aankomst in Darwin op zaterdagavond.Terwijl is de rest van het team volop bezig om de race voor te bereiden. Dit gaat van het afwerken van de race-koepel......over het controleren van alle veiligheidsvoorzieningen......en het afwerken van de Lamborgini-style deur van de wagen......tot het nakijken, testen en optimaliseren van de race-strategie.Vanaf 's middags werd er getest op de korte teststrook van Channel Island Road. de testen werden echter afgebroken nadat er een lekke band was aan het wiel waarin de motor zit. Dit doet ons maar weer eens beseffen dat één klein steentje meteen enkele minuten kostbare tijd kan kosten.


Als je op onderstaande link klikt kan je een kort low-res filmpje zien van de wagen tijdens het testen.

filmpje van de Umicar Infinity tijdens het testen op Channel Island Road