Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Friday, October 5, 2007

Twente: Mark Klaassen vertelt

Precies een maand geleden liepen Coen en ik (de kwartiermakers) voor het eerst door Darwin heen, niet wetende wat ons als team de komende tijd voor de boeg stond. Dat lijkt een eeuwigheid geleden. Inmiddels heb ik hier zoveel nieuwe impressies opgedaan dat elke herinnering voor onze tijd hier in Oz vaag lijkt, misschien wel te begrijpen als je je dag/nacht besteed aan werken met hier en daar een beetje tijd voor eten en slapen. Vandaag begon als een vrij normale dag behalve dat we iets later begonnen dan de afgesproken 09:00, de geringe uurtjes slaap beginnen wel een beetje hun tol te eisen, maar dat beetje uitslapen hadden we wel verdiend na de zeer geslaagde test van gisteren. Vol goede moed begonnen we om 10:30.

De ochtend heb ik gebruikt om een paar kleine puntjes af te tikken zoals de wielkappen monteren en de rubberen afdichtingen, die de gaten voorin de badkuip afdekken, iets aan te passen, zodat ze perfect strak gemonteerd kunnen worden. Ook heeft een zeer behulpzame docent op de CDU (Chales Darwin Universiteit) het laatste spuitwerk voor ons afgemaakt, hier vallen onze helmen ook onder, deze zijn van zwart naar wit getransformeerd, zou koeler moeten zijn en past mooi bij de auto.

Na de lunch was het echter gedaan met het standaard werkritme, er was bezoek in aankomst. Vandaag stond er een opendag gepland speciaal voor de mensen, die ons hier in Oz erg behulpzaam zijn geweest, een goed excuus om de werkplaats een keer op te ruimen. Van de partij waren o.a. een aantal werknemers van de CDU, die ons een werkplek beschikbaar heeft gesteld, een aantal buren, die voor ons een internet verbinding heeft aangelegd en paar mensen die een deel van de logistiek geregeld hebben. Het bezoek was naar mijn mening erg onder de indruk van de auto, ze waren net zo geĆÆnteresseerd in de techniek van de auto als het bier dat koud stond, deze vloeide namelijk rijkelijk. Men gebruikt hier elke kans als er iets van een samenkomst is om even paar biertjes naar achteren te tikken, dit maakt deel uit van de ‘no worries’ mentaliteit.

Al snel was het tijd om te eten maar hadden degene die verantwoordelijk waren voor het koken nog weinig kunnen doen, dus werd er maar pizza besteld, poging twee aangezien dit vorige keer niet was gelukt was, maar al snel bleek dat die overheerlijke pizza niks meer dan gebakken lucht, de pizzas waren te duur, nog steeds want vorige keer waren ze dat ook, de prijs was na een week toch niet gezakt. Dan maar snel een pastasalade en soep in elkaar flansen, wat toch erg smakelijk was.

Het avondeten moest zo snel aangezien we om 21:00 nieuw bezoek verwachtten, bezoek van onze vrienden uit Delft en Belgie (Leuven). Een deel van ons team was al een keer bij de Delftenaren langs geweest hier in Darwin en een bezoekje bij de Belgen zit er aan te komen, dus leek het ons leuk om hen ook uit te nodigen voor een kijkje. Altijd leuk om te horen hoe het met je concollega’s gaat, om er achter te komen dat zij met precies dezelfde uitdagingen zitten, om toch weer te proberen wat extra info los te peuteren en natuurlijk om over de techniek en vernuftigheden van de auto te discussiĆ«ren. Al met al een zeer gezellige middag/avond met al dat bezoek, morgen is het weer tijd om hard te werken, maandag wachten ons weer een spannende testdag.