Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Saturday, October 13, 2007

Twente: Twan Mennink vertelt

Na het lange werken van de afgelopen dagen, ben ik weer een beetje bijgeslapen. Vanochtend zijn we om 7 uur opgestaan en om half acht stonden we bij de auto, die het nu goed deed. We konden nu even snel de vleugel er op zetten, nog wat kleine testjes doen, en toen was het zover. De auto stond op de aanhanger. We zijn aan het eind van de ochtend weggereden naar de Channel Island road, waar we gingen testen. Eenmaal daar aangekomen was een klein probleem met de lenzen snel verholpen en we konden eindelijk rijden.

Het rijden op de weg, ook al hadden we dat al een keertje eerder gedaan, was echt mooi om te zien. Ook heel mooi was dat alle elektronica het goed deed (was wel te verwachten natuurlijk..). Tijdens het rijden worden er ongeveer 180 meetsignalen geregistreerd, en die krijgen we in onze volgauto op het beeldscherm te zien. Zo kunnen we bijvoorbeeld zien wat de temperatuur van onze banden is, wat het vermogen is dat ons zonnepaneel oplevert en natuurlijk wat het verbruik van onze auto is. We hebben ook nog even gekanteld onder het rijden, dat was ook wel echt een gaaf iets om te zien. Een auto die 80 rijdt, en dan zijn vleugel ineens van links naar rechts kantelt..

Tijdens de voorbereidingen op de Channel Island road, zagen we het Duitse team nog langsrijden, en omdat we op de terugweg toch daar nog langsreden, zijn we even bij ze op bezoek geweest. Hun auto is ook een bijzonder concept, maar dan juist aerodynamisch. Is onze auto van binnen helemaal volgebouwd met elektro-mechanische componenten zoals actuatoren en servo systemen, bij hen is de auto juist compleet leeg van binnen. Toch zonde van al die wind die je vangt voor een lege ruimte…

Aan het einde nog even met zijn allen op de foto, toen weer naar huis om te eten. ’s Avonds zijn we nog lang doorgegaan met werken, voor de test op zondag, het rijden op de Arnhem Highway.