Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Sunday, October 21, 2007

Twente: World Solar Challenge racedag 1

Het begin van onze racedag was voor enkele mensen niet echt een begin. Sommigen hadden geen slaap, anderen enkel een half uurtje. Gelukkig hadden alle bestuurders voor vandaag wel wat uurtjes slaap kunnen pakken. Vanochtend om 6 uur met compleet ingepakt konvooi weggereden naar het centrum van Darwin. Daar stonden al menige zonneauto’s te wachten op de startgrid om te beginnen aan de start van de World Solar Challenge. 3021 kilometer ruw asfalt staan ons te wachten.

Start WSC

Om 8:07 mochten we starten. Niet als vierde team in de challenge klasse maar als derde aangezien het team van Delft kampte met problemen met hun motorcontroller. Wellicht een strategische zet, maar ze hebben al eerder problemen met hun motorcontroller gehad. Dit hadden zij al snel verholpen en met een andere strategie wisten zij al snel een groot deel van het deelnemersveld in te halen. Zo ook ons.

Rijden in het konvooi

Tevens werden wij ingehaald door het Duitse team. Beide teams wisten ons bij hun manoeuvres te complimenteren met de staat van onze auto en ons kantelende paneel. Het was oefenen met de strategie en daarnaast hadden we twee problemen. Een deel van het zonnecelpaneel bracht minder op dan verwacht en één van de lenspanelen was doorgezakt. Dit zorgde dat we tegen het einde van de dag het zekere voor het onzekere namen en rustig aan op weg gingen naar een slaapplek voor de nacht.

Ook het team van Taiwan bleek ons te hebben ingehaald. Dit zorgt er voor dat we nu op een zesde plaats liggen. Alles ligt nog open voor de dag van morgen.

Delft en wij waren niet de enige met problemen. Het team van Michigan, met hooggespannen verwachtingen, heeft in de eerste paar kilometers een ongeval gehad met hun eigen escortwagen. Dit is zeer ongelukkig voor dit team, aangezien zij naast ons het enige team zijn dat een innovatief ontwerp hebben gekozen door spiegels te gebruiken om zonlicht te concentreren.

Nu zijn we druk bezig met het opzetten van kampement, klaar maken van eten, het uitvoeren van de nodige technische handelingen en het binnenhalen van de laatste zonnestralen met een paneel dat haaks op de zon staat.

Uitpakken Scout bij kampement

Morgen wacht ons weer een dag met nieuwe avonturen, we hopen de gemiddelde snelheid te kunnen verhogen nu we de problemen van vandaag hebben kunnen oplossen. Hopelijk kunnen we de teams voor ons gaan inhalen. We hebben er vertrouwen in. De race is begonnen. Daar waar we al meer dan een jaar keihard voor werken is eindelijk daar en we genieten ervan met volle teugen.

Aan de start

Martin in overleg met observer

De mediastop in Katherine