Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Tuesday, October 16, 2007

Umicore: laatste testdagen

De cameraploeg is vandaag beginnen filmen voor de TV-reeks die over het Solar Team gemaakt zal worden. De enthousiaste mensen van productiehuis BonHanssa zullen ons tot aan de prijsuitreiking volgen. De reeks zal op JIMtv te zien zijn vanaf maart 2008. We willen DHL bedanken voor het transporteren van het cameramateriaal naar Australië. Net zoals bij het transport van de zonnewagen gebeurde dit met veel voorzichtigheid om het hoogtechnologische materiaal niet te beschadigen.Vandaag zijn we terug gaan testen op de Arnhem Highway. Het testen verliep op enkele kleine probleempjes na vlot.

Wim kreeg vandaag de kans om een zeer lange rit te maken. Bij de tropische temperaturen die hier dagelijkse kost zijn wordt het zeer warm in de wagen. Wim had behoorlijk wat uitgezweet tijdens zijn lange rit. Toch was hij meteen paraat om mee te helpen bij het klaarmaken van de wagen voor de volgende piloot. Wim is de man!Tijdens het testen hebben we de teams uit Twente (Nederland) en Bochum (Duitsland) tegen. De Duitsers hebben een heel indrukwekkende wagen die perfect afgewerkt is. De Nederlanders hebben een zeer innovatieve wagen met een kantelbaar paneel en een lenzensysteem. We hebben een zeer goede band met beide teams en hebben elkaar ook al meermaals geholpen. Vanaf morgen delen we zelfs de dubbele pitbox in Hidden Valley met de Tentse collega's.

De wagen van Twente, de "Twente-one".De Duitse "Solarworld No. 1".Na het testen hebben we de wagen teruggebracht naar het circuit van Hidden Valley. Er zitten ondertussen zeer veel teams op het circuit. hier alvast enkele foto's...

Het Tiga-team dat in 2005 als beste kwalificeerde en een grote favoriet is in de andere klasse.Eén van de eerste zonnewagens, de Australische "Aurora". Deze wagen zal dit jaar deelnemen ter ere van de 20ste verjaardag van de Panasonic World Solar Challenge.De wagen van het team uit Michigan, een kanshebber in onze klasse.Vandaag is Marc Vangoidsenhoven van Enersys aangekomen. Hij zal samen met zijn kameraad Peter onze trailer met al het reservemateriaal besturen tijdens de race. Marc was er in 2005 ook al bij en heeft dus veel nuttige ervaring.