Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Saturday, October 20, 2007

Umicore: Pole position in de challenge class!

De Umicar Infinity heeft bewezen wat hij waard is. Tijdens de kwalifictie zette hij met 2'08" de allerbeste tijd neer van alle deelnemers in de challenge class. Enkel de Japanse Tiga uit de adventure class was sneller, niet verwonderlijk aangezien deze wagen gebouwd is om circuitraces te rijden.Er werd tot enkele ogenblikken voor de kwalificatierit aan de wagen gewerkt om alles perfect af te stellen. Terwijl teams als Delft en Aurora reeds zeer scherpe tijden klokten waren de Belgen nog druk in de weer. We wisten dat we heel sterk moesten presteren om de topteams te kloppen en wilden elk detail perfect juist hebben.We wilden minstens een top-10 kwalificatie halen, maar wanneer we zagen hoe vlot Ismaël de wagen over het circuit stuurde wisten we dat er een mooie plaats zat aan te komen. Er was veel belangstelling voor de Umicar Infinity toen hij aan zijn rondje begon. Tijdens de "Hotlap" steeg de spanning tot het uiterste en telde iedereen de seconden terwijl de wagen naar de finishlijn vloog. Aan de streep bleek onze wagen één seconde sneller te zijn dan Aurora en 2 seconden sneller dan Delft.

Na de "hotlap" moest de wagen nog enkele rijtesten doen. Een "lane-change" en een remtest werden vlot gehaald door de Umicar Infinity. Na deze testen kregen we onze officiële Australische nummerplaat: "SUN 08".De wagen en de teamleden zijn klaar voor de race. Na deze goede kwalificatie zullen we er alles aan doen om hoog te eindigen. Er moet echter nog 3012km afgelegd worden en er kan veel gebeuren. Nu gaan we ons nog even concentreren op het klaarmaken van de caravaan voor de wedstrijd en dan gaan we slapen. Morgen begint de dag om 4u 's morgens.