Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Tuesday, October 2, 2007

Umicore: Eerste testen op de openbare weg!

Na meerdere testen op privé-domein hebben we vandaag de eerste testen op de openbare weg in Australië gedaan. Decor van dit alles was de mooie Channel Island Road. We hadden reeds veel aan de wagen op voorhand getest en konden dus meteen tegen race-snelheid aan de slag. De Umicar Infinity presteert prachtig onder de Australische zon. Bij deze alvast enkele foto's.

Joos en Wim installeren de windmeter die Bart gebruikt bij zijn race-strategie.Niels doet nog even een laatste check-up van de wagen. Op de achtergrond één van de krachtige workstations die we van HP meekregen naar Australië.Het aankomen en klaarzetten van de wagen. De trailer kregen we in bruikleen van een vriendelijke Australiër!Hier zie je dan enkele foto's van de prachtige omgeving waarin we de wagen kunnen testen. Zoals je kan zien is de wagen nog gedeeltelijk ingepakt met een beschermende folie.De Umicar Infinity trekt alvast hard op. Hij gaat zo snel dat menig bos van het verschieten spontaan begint te branden...Daarnaast nog even melden dat Australiërs heel veel moeite hebben met de naam "Joos". Hier alvast vier pogingen om hem te schrijven, met dank aan de pizzeria!Ook hier zijn ingenieurs zeer gegeerd. In de plaatselijke elektronica-winkel (die trouwens hoofdsponsor is van een deelnemend Solar Team) vonden we deze stickers.Om iedereen toch even gerust te stellen, we eten hier niet enkel pizza, ook frieten en kebab zijn een groot deel van onze voedselpiramide. nee hoor, hieronder kan je alvast zien hoe hard we verwend worden door de kok van de school waar we verblijven.