Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Sunday, October 21, 2007

Umicore: Eerste plek na de eerste dag!

Met zeer veel trots kunnen we melden dat we vandaag na een lange en succesvolle racedag zullen overnachten als leider in de challenge class. We hebben een kleine voorsprong op Delft en Aurora.

Deze ochtend moest iedereen opstaan om 3u30 om alles in gereedheid te brengen voor de race. Tegen 5u30 kwamen we aan bij het grote plein waar het evenement van start ging. Onze Umicar Infinity kreeg zeer veel belangstelling dankzij onze pole position in de challenge class.Uiteraard was er ook veel aandacht voor de concurrentie. Hier alvast Nuna4 op de startgrid.Het was meteen een harde racedag. Het team uit Michigan heeft behoorlijk wat schade opgelopen aan hun wagen door een crash waarbij ze tijdens een remmanoevre een voorgaande wagen raakten.

De Umicar Infinity vloog uit de startblokken. Zonder problemen legden we de eerste 300km af tot de stop in Katherine. Vlak voor deze stop passeerden we zelfs de wagen van TIGA, leider in de adventure-class, een oudere klasse voor wagens met een groter zonnepaneel.Aan de eerste mediastop hadden we een voorsprong van 4 minuten uitgebouwd op onze eerste concurrent, Aurora. Na deze mediastop hadden we onderweg een klein technisch probleem waardoor Aurora ons kon inhalen. Na het wegwerken van dit probleem was er echter niets dat ons belette om de Australiƫrs weer naar de tweede plaats te sturen.

We kwamen om 15u35 aan bij de tweede mediastop, met 8 minuten voorsprong op Aurora. Na de stop hebben we nog een uur doorgereden om vervolgens een kampplaats te kiezen. We deden er alles aan om nog de laatste stralen van de zon op te vangen met het zonnepaneel en begonnen met het opstellen van het tentenkamp.Na deze dag kwamen de nabije concurrenten kijken wie waar gestopt was. We hebben een voorsprong van ongeveer 10 minuten op het team uit Delft en de voorsprong op Aurora is vergroot tot ongeveer 15 minuten.We zijn zeer tevreden over een heel geslaagde eerste racedag. Het is een beestig gevoel om vooraan te rijden. We hopen dat we deze mooie prestatie de volgende dagen kunnen verderzetten, al beseffen we maar al te best dat de race pas gedaan is in Adelaide. We geven er alvast alles voor om onze positie te behouden!

De tussenstand kan ook bekeken worden op de site van de Panasonic World Solar Challenge.