Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Wednesday, October 17, 2007

Umicore: Enkele beelden van de verkenning

Ons verkenningsteam (Anneleen en Brecht) is ondertussen veilig terug in Darwin aangekomen. Een kort verslag van hun avontuur:

Bij de aanvang van hun tocht werd eerst even gestopt bij de welbekende fontein die terug te vinden is op “Victoria Square”. Deze fontein stelt zowat de laatste halte van de tocht voor en zal onze eerste bron van verfrissing zijn na een bloedstollende race.Hierna begon het echte werk: een 3000km lange tocht van Darwin naar Adelaide met als doel alle mogelijke gegevens en data te verzamelen die nuttig kunnen zijn voor de wedstrijd.
Zo werd de kwaliteit van het wegdek en de impact van cattle grids (een soort van rooster in de weg om dieren tegen te houden) nauwkeurig beschreven. Ook de bewolkingsgraad en de intensiteit van de zon werden op elk moment van de dag geregistreerd. Verder werd er gezocht naar slaapplaatsen, tankmogelijkheden, plaatsen waar ijs en water beschikbaar zijn, enz....Gelukkig beschikten zij over een zeer goede wagen en betrouwbare apparatuur, wat resulteerde in heel wat informatie die ons binnenkort nog zeer handig van pas zal komen.