Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Monday, October 22, 2007

Umicore: Gedeelde tweede plaats na pechdag
Vandaag begon de dag zeer goed. Zonder wolken reden we zeer vlot naar de eerste mediastop van de dag. Tijdens deze rit slaagden we erin om onze voorsprong op het team uit Delft nog uit te bouwen.Toen we aan de mediastop aankwamen sloeg het noodlot echter toe. Een onderdeel van de stuurinrichting had het begeven onder de zeer zware Australische omstandigheden. Na een snelle reparatie van amper 15 minuten konden we met wat achterstand op de Nederlanders terug de weg op. We heelden de Nederlanders geleidelijk in, maar op het moment dat we hun caravaan wilden passeren moesten we weer aan de kant met hetzelfde probleem als eerder. Met een half uur achterstand gingen we weer de baan op als derde, na Delft en Aurora.We kwamen weer op volle snelheid en passeerden na een uurtje rijden Aurora.

Na enkele uren hard rijden zagen we de nederlanders in de verte weer voor ons rijden. Toen we naderden kwamen er echter veel wolken en moesten we snelheid minderen om de batterijen te sparen. Hierdoor is onze achterstand op de Nederlanders weer opgelopen tot ongeveer 35 minuten. We stopten vandaag vlakbij het Australische Aurora team.Morgen moeten we nog 75km afleggen om in Alice Springs aan een drukke rustdag te beginnen. Vervolgens zullen we op woensdag onze weg voortzetten richting Adelaide. Het team is teleurgesteld over de vele pech waarmee we vandaag af te rekenen hadden maar doet er alles aan om de verloren tijd in te halen!