Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Friday, September 28, 2007

Twente: Elkin Coppoolse vertelt

Een tijdje weggeweest van het thuisfront en weinig gezien van de wereld. Het was deze week hard doorwerken aan de auto. Van de communicatie overgestapt naar de techniek en daar mijzelf nuttig gemaakt deze week. Vandaag was het spannend want de mensen van de Nothern Territory Government kwamen langs om de auto te keuren. Als deze dan goedgekeurd werd kregen we een “APK” van 6 dagen. Gisteravond tot half 5 doorgewerkt in de nacht om alles voor elkaar te krijgen dat de auto up and running was in de ochtend. Veel aan de elektronica, de besturing en de lichten moesten nog netjes afgesteld worden. Dan was het toch laat klaar en konden we vanochtend weer vroeg opstaan om verder te werken. We werden enigszins verbaasd wakker toen het “al” 9 uur was. Snel uit bed om te douchen en te eten om vervolgens weer naar de werkplaats op de universiteit te lopen. Daar was Bas bezig met de wiel uitlijning en konden we met de elektro niet veel meer doen dan even kijken en verder al voorbereidingen doen voor volgende week. Om 1 uur zouden ze komen en moest de auto klaar staan, voor die tijd wilden we nog wel een testrun maken en dit werd om half 11 dan ook gedaan. Dit echter zonder vleugel maar ik vond het zeker fijn om weer in de auto te rijden en dan wel in AustraliĆ«!

Afbeelding 042.jpg

Alles was weer nagekeken en dat was zeker te merken, hij rijdt erg lekker en het wordt steeds krapper in de cockpit. Ik weet nou niet of dit een goed of slecht teken is… Toen was het al snel 1 uur en kwamen er 2 mannen aangelopen die de auto gingen inspecteren. Van de ophanging tot de lichten tot de claxon. Het werkte allemaal en we waren toe aan de testrun. Hier moest de vleugel voor op de auto zitten voor het gewicht etc. Helaas was het toen zo dat er flinke wolken van zee aan kwamen zetten en het hard begon te regenen.

Afbeelding 124.jpg

En als het hier regent, dan regent het ook hard! Ongelooflijk grote druppels. Goed, dat gehad te hebben konden we de remtest niet meer doen en werd deze in overleg doorgeschoven naar morgen 10 uur in de ochtend. Ik was kapot, naar huis, eten, douchen en slapen. Van 3 uur tot 7 alles gemist wat er gebeurde, een hapje gegeten (couscous wat ze geprobeerd hadden lekker te maken),en toen weer op naar de werkplaats waar ik nu ook nog bezig ben. Aan het werk en de auto perfectioneren tot op de puntjes. We gaan voor de eerste plek en daar doen we alles voor!