Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Sunday, September 9, 2007

Nuon: Groetjes uit Adelaide!

Na een lange vliegtuigreis zijn we gisterenochtend hier in Adelaide aangekomen. Ondertussen zijn we helemaal geinstalleerd en uitgerust!

Onze twee prachtige Previa's (Toyota Tarago heet het hier) en pickup zijn al helemaal ingereden, alleen moeten we zelf (behalve Oliver) nog een beetje wennen aan het links rijden. Vooral in de stad, met een kruispunt om de 20 meter, wordt je er genoeg mee geconfronteerd.

070908vlucht18

Er wordt lustig geshopt, want we bereiden ons voor op een trip naar het tropische noordelijke Darwin. 100 liter water, 2 jerrycans extra brandstof, genoeg eten, staal en gereedschap zijn ingekocht... De twee laatste om een prachtige constructie op het dak te bouwen voor de wind- en pyranometer. Dat laatste ingenieuze instrument is gesponsord door Kipp & Zonen en meet de zon-intensiteit. Vincent's uitrusting halen we morgenvroeg op bij de luchthaven van Adelaide, en monteren we dan, zodat we tijdens onze reis ook nog vrolijk metingen kunnen uitvoeren. Ook bouwen we ons Mastervolt-systeem in. Dit bestaat uit een 70 kg accu in gel-vorm, die ons (via een converter) van 220V wisselstroom zal voorzien, zodat we tijdens onze reis een normaal stopcontact ter beschikking hebben in de auto voor onze laptops.

Als we op tijd klaar zijn, kunnen we vanmiddag misschien ook nog wat chillen in Adelaide-city of op het strand... Al kunnen we nu ook al wel genieten van een prachtig uitzicht van op ons balkon, namelijk... Victoria Square!

victoria square

Victoria Square is de plek waar we over minder dan twee maanden weer finishen. De bekende fontein bevindt zich op de foto helaas achter een boom.

Vanavond nemen we nog eventjes een kijkje in de plaatselijke keuken, voor we de rest van het continent gaan verkennen. Na gisterenmiddag ontdekt te hebben dat het brood hier (net als alles eigenlijk) aan de droge kant is, hebben we gisteren maar geen risico genomen en ons eigen potje pasta gecreeerd. Maar vanavond zetten we een stap in het onbekende...