Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Friday, September 21, 2007

Twente: Jasper Tomas vertelt

Nadat Martin, Gijs, Joey en ik zijn aangekomen na een verkenningstocht over de Stuart Highway, heb ik niet stilgezeten sinds mijn aankomst in AustraliĆ«. Waar het team gek werd van de ‘vrije tijd’, heb ik samen met mijn verkennervrienden een gevuld programma gehad. Het bijzondere moment dat de Twente One contact maakte met Australische bodem, was amper een dag nadat wij Darwin in werden geloodst door Martin (3000 km rechtdoor jongens!). Daarna zijn we volle bak aan het werk om de auto netjes af te maken. Waar ik mij de laatste tijd vooral mee bezig zal houden, is het afmaken van de racevleugel.

Vandaag kwam er tegen half zes een enthousiasteling de werkplaats in. De man vroeg of we met hem mee gingen om in het gebouw ernaast een biertje te drinken met hem en zijn collega’s (de gewoonte op vrijdagmiddag). Dat uurtje kon er nog wel vanaf en bovendien kan het geen kwaad wat goodwill te kweken bij de medewerkers van de Charles Darwin Universiteit. Het bleek dat de man tien jaar eerder ook een zonneauto had gebouwd voor de World Solar Challenge en dat hij de race al jaren volgt. Bij het noemen van een CdA waarde en de inkomsten van een zonnepaneel kon hij direct de verwachte gemiddelde snelheid van de zonneauto noemen! Altijd leuk om zonneautobouwers te ontmoeten!