Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Monday, September 24, 2007

Twente: Susanne van Aardenne vertelt

Tja… waar over te schrijven in dit wonderlijke land. We maken elke dag zoveel dingen mee die voor ons heel gewoon zijn, maar voor anderen waarschijnlijk absoluut niet. Dat is best wel raar om te beseffen. Nu na een jaar van alles, klussen, organiseren, gave evenementen. En nu komt het er bijna aan, nog maar minder dan een maandje tot aan de race.

Dat is binnen het team ook wel te merken, de spanning loopt op mensen willen werken, werken, maar soms ook meer dan goed voor ze is. Maar gelukkig kunnen we ook genieten, sociale dingen doen en soms, heel soms uitrusten. Zo heeft het hele team afgelopen zaterdag de hele dag gewerkt, vervolgens teamvergaderd én daarna wel klaar gemaakt om lekker te gaan stappen met z’n allen. Door enige taxiperikelen uiteindelijk niet met de gehele groep op de juiste plek, maar het was wel een erg leuke avond. Daar wat jongens van het team van België tegen het lijf gelopen. Zij zijn iets later in Darwin aangekomen, maar hadden de auto nog niet. Jammer voor sommigen dat het vinden van een taxi op de terugweg niet helemaal lukt en het avondje daardoor wat later wordt dan gepland….

Zondag toch maar een beetje uitgeslapen, vervolgens een tijdje in ons eigen zwembad gedobberd. Toen werd het tijd om wat te doen. Een groep vertrok naar Lake Alexander en een andere groep wilde in de werkplaats aan het werk. Deze keer werd het werken ons belemmerd. De werkplaats zat dicht en de bewaking was niet te vermurwen. Dan maar lekker chillen met z’n allen, met een BBQ als avondmaal.

Met de dag van maandag is de rust weer helemaal weg. Om 7 uur gingen de eerste wekkers. Vroeg aan de slag dan maar. Voor mijzelf hield dat in dat ik aan de slag ging achter de computer. Bezig met een opzet voor een klein evenement dat we hier waarschijnlijk op 5 oktober organiseren. We willen dan iedereen die ons tot nu toe hier geholpen heeft de kans geven om Twente One te bekijken en er vragen over te stellen onder het genot van een hapje en drankje. Vervolgens ben ik boodschappen gaan doen en naar de wasserette. Wel erg clichématige taken, maar met de drukte van de technische jongens help ik ze graag een beetje. Na de lunch (met een overstroming van mannen met honger) geholpen met de laatste wishbonekappen schuren. Vervolgens opgeschrikt worden omdat er ineens een camera van Axion op je neus staat en je ook nog wat moet zeggen tegen de camera. En toen kwam Eric langs om me mee te nemen spullen kopen. Waar dit me goed afgaat in een supermarkt heb ik er minder aanleg voor in een techniekwinkel, maar gelukkig was Eric erbij en zijn we met de juiste spullen teruggekomen, waaronder zes gasflessen en zes gaspitten, zodat we straks in de woestijn goed kunnen koken.

Het was mijn beurt om te koken vandaag en nadat Harm verschenen was ging het behoorlijk rap met aardappelsalade, zelfgedraaide gehaktballen en salade. Na het eten afgewassen en gezellig met de mannen mee naar de werkplaats. Hier stond me alleen niet zoveel werk meer te doen aangezien de wishbonekappen in de middag al klaar waren. Dus heb ik eerst tie wraps om een kabel heen gebonden en vervolgens Eric geholpen bij het schuren en spuiten van de wishbones. Niet echt heel inhoudelijke dingen, maar anderen hoeven het nu niet meer te doen en het is wel fijn om een keer niet vastgekluisterd te zijn aan de computer.

Wat doet de rest op dat moment in de werkplaats een kleine situatieschets van een minder technisch persoon.

-Coen en Jasper installeren de ventilatoren om de fresnelpanelen te koelen

-Harm en Niek zijn bezig knoppen in te stellen in de auto en hebben de toeter vastgezet met tie wraps

-Stefan is aan het programmeren of zijn knopjes wel piepen

-Twan is aan het solderen

-Elkin is aan een kabel heel veel stukjes aan het zetten zodat straks alles ook op afstand werkt zoals paneelbeveiliging

-Sjoerd maakt gaatjes in een doosje om de paneelbeveiligers in te passen en reduceert het gewicht van de auto

-Mark is bezig met het achterspatbord

-Timo maakt een device waarmee de zitting van de stoel kan verschuiven. Vervolgens test hij deze op Elkin.

-Eric heeft aan de achterklep van de auto de wishbones opgehangen en de achterbak omgetoverd tot spuitcabine voor de wishbones

-Bas is bezig geweest met de wishbones zodat hij deze morgen kan monteren.

En zo is iedereen nu net om 00:01 uur binnen komen wandelen om nog even mail te checken, laatste foto’s te bekijken of nog even naar huis te skypen. Nu lekker slapen en op naar de rest van de drukke week.