Disclaimer

Information on this blog is raw and sometimes unverified reporting straight from the road by teams. The event will issue a media release for any events requiring an official notification.

Note that links in blog entries are not maintained, so while a link may be verified to work on the day of publishing, this is not guaranteed beyond that day.

Sunday, September 30, 2007

Twente: Eric Elshof vertelt

Het is zondag, een vrije dag zou je zeggen. Nou nee, dat is niet helemaal het geval. Vanochtend ging er geen wekker, maar er moet wel gewoon gewerkt worden. Ik werd wakker gebeld door een goede vriend van me die terug kwam van een feestje en nog even geen zin had om te gaan slapen. Het was wel duidelijk hoorbaar dat hij een gezellige avond had gehad. Na even bijgepraat te hebben ben ik gaan ontbijten en douchen en rustig aan, aan het werk gegaan. De ochtend stond in het teken van voorbereidingen voor het konvooi en kampement. Ik heb inmiddels al flink wat inkopen gedaan om de tijdens de race iedere avond een kampement neer te zetten waar niemand over te klagen heeft. Pannen, gaspitten, gasflessen, tenten, lampen, stoelen en veel waterjerrycans, is slecht een deel wat hiervoor moet zorgen. Ook moet er nagedacht worden over hoe we de auto’s gaan indelen, wat er allemaal mee moet en wat er in de huurauto’s ingebouwd moet worden. Vandaag ben ik begonnen met de DMU (decision making unit). Deze auto zal bemand worden door een observer van de World Solar Challenge, Niek, Martin, Twan en Susanne. In deze auto zullen alle strategische beslissingen genomen worden om ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk de route afleggen. In deze auto moeten drie beeldschermen en computers worden ingebouwd en een tafel om aan te kunnen werken. Een huurauto ombouwen naar eigen wens is natuurlijk altijd leuk om te doen dus hier ga ik dan ook graag mee aan de slag.

Vanmiddag ben ik na de lunch naar de werkplaats gegaan om te helpen met de zonneauto, maar mijn hulp was niet heel erg hard nodig. Na even samen met Harm aan de handrem te hebben gewerkt en met Mark aan de wishbone kappen te hebben geschuurd ben ik weer richting “kantoor” gegaan. Hier maar weer verder met het kampement en nog even een factuur de deur uit gedaan.

Ondertussen zijn Joey en Bram al druk bezig om weer een feestmaal klaar te maken. Vanavond gaan we barbecueën aan het strand. Bij het strand staan meerdere overkappingen waar barbecues onder staan welke vrij te gebruiken zijn.

Na een korte wandeling over het strand bij zonsondergang waren de gepofte aardappelen en satéstokjes klaar om te eten. Nog even opruimen en weer even aan het werk en dan een keer proberen redelijk op tijd mijn bed op te zoeken. Er staat weer een drukke week voor de deur.

Iedereen een prettige werkweek toegewenst!

Groeten,

Eric